Aalborg

Unikke modefund på Bratskov

På modeudstillingen I Bratskov er der både kvinder og mænd, på trods af at udstillingen kun omhandler kvindemode. Der er fyldt med kjoler, tasker og en masse andre ting fra tiden 1910-1970.

Foto: Valentina

Af Maiken Schøning Bruun

Der er god stemning, når vi ankommer på Bratskov, hvor modeudstillingen finder sted. På første etage er der et rum fyldt med skatte fra 1910-1970. Der er 6 borde delt ind i årtier, hvor der ligger tasker, hatte, handsker, undertøj, pudder, parfume, kraver, ure, pelse, bælter, knapper, mønter, manchetknapper, børster, strikkegrej, fingerbøl, smykker, aviser, paraplyer og meget andet. Under hvert bord ligger en lille kuffert med nattøj og toiletgrej.

Dejlige damer taler, og bliver nærmest fortryllede over de mange fine ting, som det de engang selv brugte og elskede. Unge kvinder suger information til sig, tager billeder og, beundre de fine kjoler. Kjolerne hænger så fint på giner, man kan nærmest forestille sig disse kjoler være i live. Det er som om, hver kjole fortæller en historie, enten har den været båret til et bal, eller måske til en fornem middag.

Der er ikke kun kvinder på udstillingen. Unge Juraj fra Ungarn nærstuderer mange af de unikke kjoler og tasker. Især kjolernes materiale er et hit hos ham. Han mærker og spørger interesseret ind til, hvilken anledning kjolen er blevet brugt.

Inger Thunno, som ejer hele samlingen, fortæller stolt om hendes unikke kjoler og accessories og viser med et stort smil frem af hendes skatte. Der er ikke en eneste ting, som ikke har betydning i udstillingen.

Et stort rødt gulvtæppe, som ligger udbredt på gulvet får både kvinder og mænd til at føle sig kongelige og vigtige blandt alle tingene.

En pige peger forundret på en sytaske fra 1910, den er delt op i to, en side hvor der er plads til pudder og en side hvor der er fingerbøl, nåleholder af elfenben og sytråd.

Der er et rum, på udstillingen med navnet “mit første bal”. Her er fyldt med de smukkeste balkjoler, underskørter, høje hæle og masser af farver. Balkjolerne er syet i smukke snit, som selvfølgelig passer perfekt til kvindekroppen.

Kigger man i gæstebogen, er den fyldt med positive kommentarer som denne: “Jeg er vild med dine unikke skatte”

 

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aalborg