Take me to the finish line

Vi brænder for mode

Den 10. september 2012 udstiller Inger Thunbo en stor samling, som vil vise kvindemoden fra 1910-1970. Udstillingen henvender sig til alle, helt fra folkeskoleelever til mennesker, som kan genkende og huske moden.
Af  Maiken Schøning Bruun

foto: Katrine Estrup


Udstillingen vil give inspiration til projekter i folkeskoler, tekstilskoler og andre institutioner. Dog vil den også fremkalde nostalgien hos de kvinder, som kan huske, at de selv bar dette tøj fra de forskellige årtier.  Samtidig vil udstillingen give en forståelse af, hvorfor tøj og tasker, så ud som de gjorde. Den vil kunne afspejle historiens gang og omvendt.
”Vi håber, at folk vil blive inspirerede af de ting, vi har og vil genskabe det enten på ny vis, eller efterligne de gamle kjoler og tøj,” siger Inger Thunbo.
Der vil blive udstillet tøj på giner, der vil være plancher, modeblade, ugeblade og anden form for dokumentation af tiden. Udover dette vil der også komme et show, hvor der vil blive vist cirka 30 kjoler på levende giner.
”Vi håber på, at der kommer mange – der plejer at komme rigtig mange. Lige nu er vi ved at finde ud af, hvordan vi skal gøre, så alle folk kan komme til at se modeopvisningen,” fortæller Inger.
Udstillingen henvender sig til flere grupper. Den henvender sig til dem, der er modeinteresserede, dem der er arbejder med tekstil og design, dem der vil lære om moden gennem disse årtier og dem der vil opleve nostalgien ved at gense kjoler, tasker, sko, strømper, korsettering, undertøj, accessories og så videre.

http://vraa-fotojournalistik.dk/index.php/projekter/173-vi-braender-for-mode

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Take me to the finish line